Die ene grom…

Het griezelverhaal hieronder heb ik ook met Judith geschreven. Griezel maar lekker!


Shit, de kaars is uit!
In doodse stilte ga ik in het pikkedonkere huis op zoek naar lucifers. Nou maar hopen dat die enge buurman me niet hoort, straks gaat hij weer klagen! Het is aardedonker in zijn enge, griezelhuis. Ineens bonkt er iemand op de deur. Ik sta stijf van angst. Oké, verman je. Er is niks aan de hand. Ik loop zachtjes op mijn tenen, naar de deur. Ik wou dat er ook iemand anders bij mij in huis was. Het is zo stil, ik, alleen, in een groot huis, zonder elektriciteit, brrrr.
“Is daar iemand!?” schreeuwt een man, op een aparte, clownachtige manier. Het klinkt eng, maar niet als de buurman. Ik kijk door het raampje, en zie een lange vieze man. “Doe open! In het huis hiernaast is niemand.”
Oké, hij lijkt me aardig. Langzaam open ik de deur. Ik voel een koude kille windvlaag in mijn gezicht. De man komt binnen. “Ik ben Harry!”, zegt hij.
“James”. Ik zeg het zacht terwijl ik de hand van de man schud. “Aangenaam!”, zegt Harry hard. “Oké even serieus”, zegt Harry, met een doodnormale, en zachte stem. “Dat huis hiernaast, daar is iets goed mis. Ik hoor gegrom, geschreeuw, en akelig gelach.”
“Vertel mij wat” zeg ik. Elke nacht hoor ik gegil en gebonk. Wat haalt die vent allemaal uit?”
“Ik heb honger. Heb je brood?”, zegt Harry zomaar.
“Ja, niet gesneden, maar ik heb wel een broodmes.” antwoord ik.

Even later zitten ze aan een tafel. James heeft de lucifers gevonden, dus hadden ze wat licht. “Wil je een dunne plak?”, vraagt James aan Harry. “Nee, doe maar lekker dik.”
James snijdt wat af. “Is dit goed?”
“Nee.”
James staat versteld door de onbeleefdheid van de man, maar hij snijdt een dikkere plak. Maar Harry vind het nog steeds te dun. “Anders doe ik het zelf wel”, zegt hij en pakt het mes uit de handen van James en werpt hij het op de nek van James. Hij komt dichterbij en James ruikt een ademlucht die een beetje ruikt naar de geur van vers, vuurrood, warm, stromend bloed. Weetje, zegt Harry, misschien kan ik hier wel even blijven. Wat dacht je van bloedworst vanavond? Hij zegt het met zijn clownsstem
“Er….er….er is geen geld!” zegt James.
“Is niet nodig”, zei Harry. “Jij bent vast bereid iets voor mij te doneren, wat bloed betreft.”
James kijkt in paniek om zich heen op zoek naar hulp en hij ziet door het raam van de buurman een groot, grommend monster, en de buurman zegt: “Stil maar Claire, eten komt zo.”
Harry pakt het mes en…………

Advertenties

Een gedachte over “Die ene grom…

  1. hahahahahhaahah haaaaaa wat eng, wat eng,,, ik hoop dat ik vannacht kan slapen en hier niet van ga dromen brrrrrrrr echt griezelig…maar…. wat is het weer een prachtig verzonnen verhaal, zo knap gedaan… dank jullie wel, nu hadden we weer wat te lezen lieve meiden.. Maarrrrr ik bibberrrr de bibberrr er wel van, maar dat betekent wel dat jullie het geweldig spannend hebben gemaakt. liefs van Oma Dinie xxxxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s